Pastirska pita |
- Faširano meso 400 grama
- Cvjetača 573 grama
- Špek 39 grama
- Crveni luk 26 grama
- Zelena salata 150 grama
- Maslinovo ulje 14 grama
- Maslac 20 grama
- Češnjak
- Začini: sol, crvena paprika, češnjak, kopar, ružmarin, origano i curry
Špek usitniti na kockice i sjediniti s mesom i svim začinima. Prodinstati na masti. Cvjetaču skuhati i posoliti, dobro procijediti, dodati malo maslaca zatim usitniti štapnim mikserom da bude kao pire. U protvan ili kalup za kolače staviti sve meso i gore cvjetaču. Zapeći nekih 20 min u pećnici na 180 stupnjeva. Pustiti jelo da odmori bar 15/20 min zbog pirea koji se fino stisne pa bude još finiji i kremastiji. Za dekoraciju na kraju dodati prstohvat kopra ili peršina. Uz ovo jelo poslužiti salatu po želji (zelena/radič/matovilac s maslinovim uljem, sol, jabučni ocat ili limun).
Punjena bijela vješalica s domaćom šunkom i sirom |
- Pileći file 200 g
- Kelj 300 g
- Dimljena šunka (domaća) 10 g
- Sir gouda 5 g
- Špek (domaći) 30 g
- Zelena salata 150 g
- Senf žličica
- Mast 20 g
- Maslinovo ulje 14 g
- Začini, himalajska sol,papari češnjak,
Kelj skuhati na kockice i procijediti, zatim pileći file lagano stuckati batom. Staviti meso na prozirnu foliju. Premazati žličicom senfa, sol, papar, staviti šunku i sir. Lagano zarolati meso. Maknuti foliju i omotati sa špekom. Zapeči lagano sa svih strana na masti. Na masti di se peklo meso malo prepeči kelj sa češnjakom. Zelena salata sa maslinovim uljem, sol, jabučni ocat ili par kapi limuna.
