Pizzete od patlidžana |
- Patlidžan 250 g
- Šampinjon 50 g
- Špek/domaći 50 g
- Buđola /domaća 50 g
- Luk 30 g
- Gauda 50 g
- Pasirana rajčica /3-4 jušne žlice
- Maslinovo ulje 14 g
- Začini/origano,papar
- Crveni kupus 100 g
Patidžane narezati na krugove, staviti ih u pleh na pek papir, u pećnici ih zapeči nekih 10-15 minuta na najjačoj temperaturi.
Umak: 3-4 žlice pasirane rajčice, žlica maslinovog ulja, prstohvat papra i prstohvat origana.
Izvaditi patlidžane, premazati umakom, staviti gaudu i ostatak namirnica. Jedan dio je sa buđolom a drugi sa špekom. Posuti još malo origanom i vratit u pečnicu da se do kraja zapeku ostale namirnice. Uz pizzete sam posluženo 100 g crvenog kupusa, žlicu maslinovog, sol i malo limuna umjesto octa.

