Ganache čokoladna torta

Ganache čokoladna torta

  • biskvit:
  • Jaja 2 komada
  • Kokosovo brašno
  • Maslac 150g
  • Čokolada 85% Cacao 100 g
  • Lješnjak 15g
  • Orah 15g
  • Pzp pola vrečice
  • KREMA:
  • Veronika slatko vrhnje 1l
  • Tamne čokolade 74% Cacao 500g
  • PRELJEV
  • Šumsko voće
  • Cimet
  • Chia sjemenke

2 jaja zmiksati, dodati 100 g rastopljene tamne čokolade ( 74 % ), 150g rastopljenog maslaca, 2 žlice kokosovog brašna 12g (može i bademovo), orašaste plodove (orah 15g, lješnjak 15g) zblendati s pola praška za pecivo. Ostale sastojke sjediniti s jajima. Peći na 180c 20 minuta.

Krema: 1l Veronika slatko vrhnje , 500 g tamne čokolade (74 %). Pomješati sastojke i mješati 20 min. Na gotovi biskvit izliti gotovu kremu i ostaviti preko noći da se stisne.

Preljev: prokuhati šumsko voće, zblendati dodati malo cejlonskog cimeta i žlicu chia sjemenki.

U torti nema sladila jer rijetko radim slastice, a i nemam doma nikakvu vrstu keto sladila. U biskvit može ići Stevia ili Eritrit. Gramažu ne znam, to morate odokativno oprocjeniti. Torta je klasični kalup 26 cm. Vi uvijek možete prepoloviti sastojke i napraviti manju tortu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *