Složenac od patlidžana |
- Miješano mljeveno meso 200 g
- Patlidžan 250 g (srednje veličine)
- Domaći špek 80 g
- Luk 30 g
- Mast 10 g
- Jaje
- Veronika crveno vrhnje 100 g
- Pasirana rajčica 3/4 žlice
- Zelena salata 100 g
- Maslinovo ulje 7g
- Začini: sol, bosiljak, crvena paprika, papar, origano i češnjak.
Patlidžane dobro oprati, narezati na krugove i zapeči na gril tavi. Posoliti na kraju kad se izvade. Špek i luk nasjeckati na sitno. Na masti kratko propržiti i dodati meso. Još malo skupa zapeči i podliti sa malo vode i pustiti da se lagano dinsta nekih 40 minuta. Dodati češnjak, crvenu papriku, origano, bosiljak i papar. Po potrebi podliti vodom. Pred kraj staviti 3-4 žlice pasirane rajčice i kratko prokuhati. Razmutiti jaje i vrhnje. U malu keramičku zdjelu poslagati red patlidžana, meso sa umakom i poredati ostatak patlidžana. Zapeči u pećnici desetak minuta, izvaditi i preliti sa razmučenim jajetom i vrhnjem. Vratiti kratko u pećnicu da se zapeče.

