Ganache čokoladna torta |
- biskvit:
- Jaja 2 komada
- Kokosovo brašno
- Maslac 150g
- Čokolada 85% Cacao 100 g
- Lješnjak 15g
- Orah 15g
- Pzp pola vrečice
- KREMA:
- Veronika slatko vrhnje 1l
- Tamne čokolade 74% Cacao 500g
- PRELJEV
- Šumsko voće
- Cimet
- Chia sjemenke
2 jaja zmiksati, dodati 100 g rastopljene tamne čokolade ( 74 % ), 150g rastopljenog maslaca, 2 žlice kokosovog brašna 12g (može i bademovo), orašaste plodove (orah 15g, lješnjak 15g) zblendati s pola praška za pecivo. Ostale sastojke sjediniti s jajima. Peći na 180c 20 minuta.
Krema: 1l Veronika slatko vrhnje , 500 g tamne čokolade (74 %). Pomješati sastojke i mješati 20 min. Na gotovi biskvit izliti gotovu kremu i ostaviti preko noći da se stisne.
Preljev: prokuhati šumsko voće, zblendati dodati malo cejlonskog cimeta i žlicu chia sjemenki.
U torti nema sladila jer rijetko radim slastice, a i nemam doma nikakvu vrstu keto sladila. U biskvit može ići Stevia ili Eritrit. Gramažu ne znam, to morate odokativno oprocjeniti. Torta je klasični kalup 26 cm. Vi uvijek možete prepoloviti sastojke i napraviti manju tortu

