Pastirska pita |
- Faširano meso 400 grama
- Cvjetača 573 grama
- Špek 39 grama
- Crveni luk 26 grama
- Zelena salata 150 grama
- Maslinovo ulje 14 grama
- Maslac 20 grama
- Češnjak
- Začini: sol, crvena paprika, češnjak, kopar, ružmarin, origano i curry
Špek usitniti na kockice i sjediniti s mesom i svim začinima. Prodinstati na masti. Cvjetaču skuhati i posoliti, dobro procijediti, dodati malo maslaca zatim usitniti štapnim mikserom da bude kao pire. U protvan ili kalup za kolače staviti sve meso i gore cvjetaču. Zapeći nekih 20 min u pećnici na 180 stupnjeva. Pustiti jelo da odmori bar 15/20 min zbog pirea koji se fino stisne pa bude još finiji i kremastiji. Za dekoraciju na kraju dodati prstohvat kopra ili peršina. Uz ovo jelo poslužiti salatu po želji (zelena/radič/matovilac s maslinovim uljem, sol, jabučni ocat ili limun).

