Pastirska pita

Pastirska pita

  • Faširano meso 400 grama
  • Cvjetača 573 grama
  • Špek 39 grama
  • Crveni luk 26 grama
  • Zelena salata 150 grama
  • Maslinovo ulje 14 grama
  • Maslac 20 grama
  • Češnjak
  • Začini: sol, crvena paprika, češnjak, kopar, ružmarin, origano i curry

Špek usitniti na kockice i sjediniti s mesom i svim začinima. Prodinstati na masti. Cvjetaču skuhati i posoliti, dobro procijediti, dodati malo maslaca zatim usitniti štapnim mikserom da bude kao pire. U protvan ili kalup za kolače staviti sve meso i gore cvjetaču. Zapeći nekih 20 min u pećnici na 180 stupnjeva. Pustiti jelo da odmori bar 15/20 min zbog pirea koji se fino stisne pa bude još finiji i kremastiji. Za dekoraciju na kraju dodati prstohvat kopra ili peršina. Uz ovo jelo poslužiti salatu po želji (zelena/radič/matovilac s maslinovim uljem, sol, jabučni ocat ili limun).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *